Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Mynář znovu 2018?

Komentář CFP: Z důvodu vyváženosti zveřejňujeme text, ve kterém pražští kavárníci vysvětlují proč jim na hradě vadí Miloš Zeman. Je to, kromě mnohého, i kvůli Ovčáčkovi, Mynářovi a Nejedlému.

Upřímně, mám-li si vybrat mezi výše zmiňovanými pány a třeba gaypornomasturbátorem Jandou (t.č.poradcem pana Drahoše), finančním spekulantem a globálním rozesíračem všehomíra Sorosem (sponzorem pana Drahoše), či "chemikem", nebo spíše jen odborníkem na jisté chemické sloučeniny, hlavně tedy na C2H6O, Mirkem "kokotem" Kalouskem (Drahošovým kandidátem na post premiéra nebo ministra financí), popřípadě dalšími Bakalovci..., tak nebudu při volbách váhat ani se"kundu".

  • mynar-znovu-2018

Na prezidenta Zemana můžou být názory různé, ale nikdo mu nemůže upřít nezlomnou vůli a nasazení, s nimiž navzdory zdravotním problémům usiluje o prodloužení svého mandátu. Málokoho ovšem napadne, že ne vše, co se kolem něj děje, musí být úplně z jeho vůle.

Muži v pozadí

Po vítězství před pěti lety sice Miloš Zeman v bonmotu tvrdil, že si s sebou na Hrad přivede pouze řidiče a tajemníka, ale i když se během let vyměnila téměř celá hradní kancelář, tři muži zůstávají trvale - tiskový mluvčí Ovčáček, poradce Nejedlý a kancléř Mynář. A právě v případě kancléře je velmi zvláštní a podezřelé, že prezident, který opakovaně prohlásil, že pokud kancléř nebude mít prověrku, na Hradě skončí, nebyl schopen svoje slovo naplnit. Podívejme se na to pozorněji.

Jeden Mynář vládne všem

Jak se z nevýznamného zastupitele malé obce stal jeden z nejmocnějších mužů české politiky? Tak jako Zeman počátkem 90. let ovládl ČSSD, podařilo se Mynářovi převzít SPO brzy po jejím vzniku, nahradit Zemana ve funkci předsedy a odstavit Šloufa a jeho přátele, kteří stranu zakládali. Po vyhraných volbách je odstranil i z prezidentského okolí a nakonec se zbavil pomocí kompromitujících videí také protokoláře Forejta, který byl posledním, kdo mu bránil ovládnout Hrad.

Důchodcům stovky, Mynářovi miliony

Mynářovi se dlouho dařilo vyhýbat se povinnosti zveřejnit údaje o svém majetku vyplývající z funkce kancléře, ale rozhodnutím soudu k tomu byl nedávno přinucen. A vyšlo najevo, že vlastní majetek v hodnotě stovek milionů korun. Kde přišel k penězům, které ho sice neřadí mezi nejbohatší lidi České republiky, ale o nichž si poctivý člověk může nechat jen zdát? Nad jeho tvrzením, že je získal před vstupem do politiky ve firmě na zpracování odpadu, se každý podnikatel pousměje. Stačí si porovnat výdaje státního rozpočtu na Hrad za posledních deset let a člověk má jasno. I minulý rok byl překročen o více než 80 milionů, aniž by k tomu byl viditelný důvod. Pak má být na platy lékařů, učitelů nebo důchody.

Koho vlastně volíme?

Podivné je, že ani takový bojovník za práva obyčejných lidí, jakým prezident Zeman je, tomu nedovede zabránit. Vkrádá se otázka, jestli se kancléř neutrhl ze řetězu a nemá něco, co mu vždy pomůže své postavení obhájit (spekuluje se o Mrázkově archívu). Leccos by tomu nasvědčovalo. V květnu prezident prohlásil, že se žádné volební kampaně účastnit nebude, a v listopadu je bez jeho vědomí celá republika plná billboardů s jeho tváří, které nechal vylepit ... hádejte kdo? Občan se pak oprávněně ptá, koho vlastně volíme? Zemana nebo Mynáře? Prezidenta republiky nebo penězovod do kancléřovy kapsy?

 
Tyto informace média nezveřejní, pošlete je co nejvíce lidem
JeeN
www.facebook.com/josef.novotny.56614
https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vSeu8dakX1jjW2ye4nQYCtsHW37V4DDfGKVV9sB4aGUquvoPf1PIr_ZU6E-XhhbBOWoXy0eUhhBZH7S/pub
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře