Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Chceme-li změnu, je třeba letos volit i PROTI

Občané, Váš hlas prostě nesmí letos propadnout a připočítat se tak následně tomu, koho jste určitě volit nechtěli.

Nejlépe se pro názornost podívejte na odkaz, jak dopadly volby v roce 2013: 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Volby_do_Poslaneck%C3%A9_sn%C4%9Bmovny_Parlamentu_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky_2013

  • chceme-li-zmenu-je-treba-letos-volit-i-proti

Pro toho, kdo to nechce nebo nemá čas zkoumat, sděluji, že ačkoliv strany koalice ve volbách 2013 dostaly celkem jen 45,88 % platných hlasů voličů, po přepočítání obsadily celkem 111 křesel tedy 55,5 % skutečné reálné moci.

Dělí se vždy 200 křesel-mandátů, tedy ne dle skutečně získaných % hlasů od všech voličů, ale dle zákonem zvolených matematických postupů.

Hlasy nevoličů a těch, co neprojdou sítem 5 % určitě propadnou a připadnou při výpočtu křesel a přidělení reálné moci v parlamentu ve prospěch těch stran, co sítem prošly. Ale ne dle celostátního výsledku stran a hnutí.

Křesla se ještě pak podělí přes hlasy na volební obvody a tam se přepočítávají poměry zbylých stran v jednotlivých obvodech, prošlých sítem 5 % celostátně. I zde ještě tedy může o křeslo přijít i strana, co prošla 5 %, nezbude na ni přepočtem klidně žádné křeslo.

Volební zákon i odborníci používají termín skrutinium.

Kdo nevolil, či si zvolil stranu, co nedosáhla ani 5-ti% či přes přepočítávání křesel na volebních obvodech na ni křeslo nezbylo, tak prostě v parlamentu zastoupení nemá a zase mít nebude ani letos.

I když koalice prostě nad 50 % platných hlasů v roce 2013 nedostala, křesla ale nadpolovičně v podstatě „sebráním křesel“ dle zákona slabším přebrala. I nyní bude zase platit takové malé „pár z prvních, kteří berou vše“ a na množství hlasů, co nebyly pro nás nehleďme!

Chceme-li naději na změnu, máte jedinou možnost nyní zkusit zvolit toho, kdo má šanci patřit k „vítěznějším“ a nepropouštět svůj hlas předem zákonem „okradených o zastoupení“. Kdo nechce jít volit žádného nebo už žádného, stejně by mohl a měl jít nyní volit ono „menší zlo“, co má šanci dostat mandát a bude dle voliče méně škodit občanům ČR.

Jak napsal někdo přede mnou, dělte strany na strany VÁLKY a strany MÍRU a volte letos strany, co mají šanci získat vyšší % a počet křesel a tím i nějakou reálnou moc v parlamentu.

Marie Trojanová

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře