Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Česká republika není žádná firma. Lidé nejsou podřízení

Je velmi smutné sledovat způsob současného »vládnutí«. Podivné to je u mnohých, zajímavé například u »mocného muže« vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO), který se rozhodl, že ministerstvo a Českou republiku povede jako jednu ze svých firem a udělá (si) z politiky byznys…

Že se dokonce i ve svém hnutí ANO chová ke spolustraníkům a kolegům jako nekompromisní manažer ke svým podřízeným, kterého nezajímají názory a připomínky zdola, a jen striktně a nekompromisně rozdává úkoly, už prosakuje i navenek.

  • ceska-republika-neni-zadna-firma-lide-nejsou-podrizeni

Otázkou zůstává, jak dlouho budou občané snášet to, že se ministr financí chová jako nekompromisní krizový manažer, který přišel všem utáhnout opasky a nastartovat českou ekonomiku. Chvályhodné…

To, že při jeho takzvaném kácení lesa ale budou lítat třísky, často voličům přímo do očí, je mu však evidentně jedno. Při své obhajobě se pak zmůže jen na ničím nepodložené vyjádření, že všichni jsou zloději a kradou. A médiím takové vyjádření zřejmě stačí. Proč by také nestačilo, když ta zásadní média na českém trhu patří právě panu Babišovi. Jaká náhoda!

Ptám se tedy, kde je ona vláda s lidskou tváří, která se zajímá o sociální jistoty obyvatel a jejíž prioritou je právě sociální oblast a zdravotnictví? Na tento dotaz zřejmě nedokáže odpovědět ani samotný premiér, pan Bohuslav Sobotka (ČSSD), který raději mlčí, než by šel do ostrého střetu s koaličním partnerem Andrejem Babišem. A tak nám, milí spoluobčané, po volbách vznikla jakási »levico-středo-pravicová« vláda, kterou řídí pravicový podnikatel a jeho tzv. levicový koaliční partner raději nic neříká. Mohl by totiž přijít o svá místa ve vládě, a to by přeci nikdo, dokonce ani pan premiér, nechtěl.

Ptám se, zda nám zbývá něco jiného, než věřit, že nedojde v nově budované »Babišově České republice, a. s.« k personálnímu auditu a obyvatelé – alias podřízení – nebudou hromadně propuštěni do vyhnanství neznámo kam… Věřme, že »bude líp«, jak hlásá hnutí ANO. Otázkou ale zůstává: Komu? Ještě že jsem nevěřící.

Jiří MAŠTÁLKA, poslanec Evropského parlamentu (KSČM)

zdroj:http://www.halonoviny.cz/articles/view/20222257

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře