Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Babiš může vládnout jen se Zemanem

Babišova menšinová vláda může vládnout bez důvěry, a to prakticky neomezeně dlouhou dobu, protože Ústava neurčuje žádné lhůty pro konání prezidenta. Takže do Babišovy vlády by kromě ANO a SPD mohl své zástupce a odborníky vyslat i Miloš Zeman.

A to je největší odhalení a šok pro média, protože v takovém případě bude Miloš Zeman jediným vládcem v celé ČR, bude řídit Babišovu vládu a ta bude skákat podle toho, jak Miloš Zeman zapíská. Z hlediska českých zájmů by to bylo paradoxně to nejlepší řešení pro ochranu národních zájmů. Miloš Zeman by mohl tlačit na vládu, aby třeba znormalizovala vztahy s Ruskem, aby v Bruselu tlačila na změny a protimigrační změny.

  • babis-muze-vladnout-jen-se-zemanem

Tomio Okamura chce se svojí SPD do vlády naprosto jednoznačně a dokonce se nebál vytáhnout proti ANO nátlakovou kartu právě v podobě Miloše Zemana. Tomio Okamura totiž vyslal signál, že SPD podpoří kandidáta na prezidenta až po rozhovoru Tomia Okamury s Milošem Zemanem 6. listopadu v Lánech. Tomio bude chtít slyšet, že Miloš Zeman je proti migraci, proti kvótám a pro přímou demokracii. Pokud by se něco zvrtlo, SPD by zvážila svého kandidáta na prezidenta.

Tento výrok považuji za signál vyslaný do hnutí ANO jako varování Zemanem, že jestli v hnutí ANO bude nadále trvat odpor pro vstup SPD do koalice s hnutím ANO, SPD postaví proti Zemanovi v prezidentských volbách právě Okamuru. A to by byla katastrofa pro Miloše Zemana, protože těch 10% voličů SPD Miloš Zeman zoufale potřebuje, bez nich nevyhraje volby. Miloš Zeman tak bude tlačit na Andreje Babiše, aby hnutí ANO kývlo na koalici s hnutím SPD. 

No a s SPD by pak měl Babiš 100 hlasů v PS. Ten 101-103 se vždy najde mezi ostatními poslanci, nehledě k tomu, že jen málokdy se sejde všech 201 poslanců. Vždy někdo chybí, takže stovka "pravověrných" bude dostatečná.

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře