Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

V Brazílii dosáhlo úrovně střední třídy třicet milionů lidí

  • brazilie
Třicet milionů Brazilců dosáhlo mezi lety 2003 a 2009, tudíž v letech, kdy vládl Lula da Silva, úrovně střední třídy.

Údaje pocházejí z úřadu pro práci a sociální politiku Centra „Getúlio Vargas Foundation". K největšímu nárůstu došlo ve skupině "Třídy C" (tzv. nižší střední třída). Tento jev je způsoben dramatickou změnou v přerozdělování bohatství. V loňském roce se podle sociologa Marcelo Neriho, jenž koordinoval výzkum, zvýšily příjmy u 40-ti % nejchudších o 3,15 %, zatímco příjmy u 10 % nejbohatších dosáhly růstu pouze 1,09 % .

Za období vlády Lula da Silvy přibylo 14 milionů nových pracovních míst, které pomohly z extrémní chudoby 19 milionům lidí. Jednou z velkých výhod, které chudí dostali, byly půjčky na nákup domů. Vládní kandidátka na funkci prezidenta země Dilma Rousseffová dohlížela na program výstavby milionu domů s rozpočtem 2.900 milionů dolarů.

Podle nejnovějšího průzkumu veřejného mínění, který vydala poradenská agentura Sensus, má D. Rousseffová 50,5 %-ní podporu z těch, kteří se ve volbách 3. října chystají hlasovat. Na druhém místě je bývalý guvernér státu Sao Paulo, José Serra, kandidát sociální demokracie (PSDB) s 26,4% následovaný kandidátkou Strany zelených Marina Silvou s 8,9%.

Průzkum byl proveden na vzorku 2.000 dospělých ve dnech 10 až 12 září s tolerancí chyb 2,2%.

D. Rousseffová je zvýhodněná tím, že jí v její předvolební kampani podporuje prezident Lula, a to dokonce v podobě televizní a rozhlasové reklamy. Z průzkumu vyplývá, že Lulu nyní podporuje 81,4 % obyvatel země.  Je tak nejpopulárnějším prezidentem Brazílie od obnovení demokracie v roce 1985.

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře