Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

A zase ty sankce proti Íránu

  • usa-sankce-hoyer
Stejně jako několikrát v uplynulém týdnu a párkrát v týdnu předtím, a nesčetněkrát v letošním roce, loni nebo předloni, USA znovu oznámily, že během několika týdnů budou na Írán uvaleny ochromující sankce.

Tentokrát se této hlášky podujal vůdce většiny ve Sněmovně, demokrat Steny Hoyer, který přislíbil, že USA budou při sankcích proti íránskému jadernému programu „konat raději dřív, ne pozdě".

Reagoval tak na další mantru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, který po USA znovu požadoval „ochromující sankce" proti Íránu, které by podle něj měly zablokovat íránský dovoz pohonných hmot a následně tak svrhnout Ahmadínežádovu vládu. Netanjahu totéž požadoval už počátkem dubna, několikrát minulý měsíc a od svého loňského nástupu do úřadu už nepočítaně krát.

Vyhlídky na vyhlášení sankcí jsou oproti americkému optimismu dál a znovu velice nejisté. Rusko opakovaně „ochromující sankce „ odmítá s tím, že podpoří jen omezené sankce zaměřené na jaderný průmysl, zatímco Čína znovu zopakovala, že dává přednost diplomacii, neboť jednání mohou urovnat spory lépe, než sankce.

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře