Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Brazilský summit BRIC

  • zeme-bric-mapa
V pátek bude v brazilském hlavním městě Brasília zahájen II. řádný summit zemí Šanghajské skupiny spolupráce: Brazílie, Ruska, Indie a Číny. Jednání Ignácia Lula da Silvy coby hostitele s Dmitrijem Medveděvem, Manmóhanem Singhem a čínským prezidentem Chu Ťchin-taem mají navázat na první summit skupiny z loňského června v ruském Jekatěrinburgu.

Předběžně se státníci mají informovat o vývoji vzájemných vztahů a chtějí koordinovat svůj postup uvnitř skupiny G20, jejíž setkání se uskuteční koncem dubna ve Washingtonu D.C. Ruský prezident Medveděv objasní důvody ruského podpisu smlouvy START v Praze, a očekává se, že Lula da Silva pohovoří o nové americko-brazilské „obranné" smlouvě.

Z Brazílie Dmitrij Medveděv odlétá do Evropy a Chu Ťchin-tao do venezuelského Caracasu (jednat mj. o zemědělských výpěstcích a zbraních). Na místě tak zůstanou Lula da Silva s indickým premiérem, kteří si do Brasílie pozvali jihoafrického prezidenta Jacoba Zumu. Po skončení těchto jednání nasedá brazilský prezident do letounu a s početnou obchodní delegací zamíří do Moskvy, protože jsou údajně věci, které chce prezident Medveděv řešit jen na domácí, ruské půdě.

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře