Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Krakatice, aneb když jedna kauza střídá druhou

Topolánkova kauza, v níž vysvětloval své postoje k homosexualitě, nabrala opravdu obludných rozměrů. Skoro by se ani nechtělo věřit, že pár výroků dokáže takhle zatočit s politickou scénou. Doslova během pár dnů

dokázala shodit tohoto vrcholného politika skoro až na dno politické scény a navíc hojně rozvířit stojaté vody téhle strany. Ale zdaleka to není však tou jedinou kauzou, která tuhle kdysi opěvovanou a donedávna úderně znějící stranu s výstižným, do očí bijícím sloganem o boji se zločinností a korupcí, obestírá.
Snad pomalu leč jistě na povrch vyplouvá i méně známá kauza, o níž se vůbec nikde nemluví a která jakoby až zázrakem zůstává schována ve skrytu za Topolánkovými výroky. Kauza, v níž jde o to, že by snad měli mít další z vrcholných vůdců téhle strany své ruce dokonce v organizovaném zločinu.Takže jak se zdá, Mirek Topolánek a jeho výroky o homosexuálech asi nebudou tím jediným oříškem, který pěkně může zamotat hlavu ostatním špičkám v ODS. Taky asi nebude Mirek jen tím jediným beránkem, který chtě nechtě s největší pravděpodobností v krátké době třeba i padne. Kdo se zařadí do fronty těch, kterých se strana bude chtít asi jisto jistě zbavit a tímhle způsobem tak narychlo očistit své již pošramocené jméno, bude nejspíš i jeho kolega, bývalý ministr vnitra Langer. To se ale teprve uvidí, kdo přijde na tu pomyslnou řadu...

Jak to tak pro voliče vypadá, strana se snad díky hojně diskutovaným výrokům bývalého lídra Topolánka - které všechno odstartovaly - chtě nechtě musela dřív, než se spustí hotová lavina nedůvěry celé veřejnosti, vrhnout do praní svých vedoucích špiček. A co jiného jí prostě zbývá, když už ta horká brambora začala v rukou pálit. A že ten pomyslný čas na praní už opravdu asi nastal, je hotovým dokladem, když první koho strana „předeprala" byl lídr jejich volební kandidátky. Kdopak bude tím dalším, koho si vedení strany vezme na ten pomyslný paškál stranické očisty? Že by právě druhý muž, Topolánkův kolega Ivan Langer?

Pádný důvod by k tomu určitě byl. O to víc, když v posledních dnech vyplavaly na povrch informace, že tenhle druhý nejdůležitější člověk v ODS měl být snad zapojen i do organizovaného zločinu. S touhle informací totiž vystoupil na zasedání výboru pro obranu a bezpečnost bývalý elitní policista Karel Tichý, který mimo jiné vyšetřoval tehdejší propojení českých politiků se zločineckými spolky v případu pod názvem Krakatice. A že to opravdu české politické scéně tak dlouho trvalo, než se podařilo umožnit tomuto policistovi, aby mohl před výborem vypovídat o tom, co zjistil.

A že je ten název Krakatice víc než výstižným, skoro notně říct ilustrující skutečnou situaci v politice téhle země? Tak o tom jak se tak zdá už asi nemůže být vůbec žádných pochybností. Ono prorůstání mafiánských kartelů do státní správy a vrcholové politiky už chvílemi může připomínat jednu velkou obří chobotnici s opravdu dlouhými chapadly. Škoda, velká škoda, že se česká politika dvacet let po pádu komunismu dostala do slepé uličky, v níž se bez skrupulí objevují i tak špinavé peníze, mnohdy doslova polité lidskou krví a nevídaná korupce. Škoda, že se pojem politika změnil na obyčejnou korupci a obchod s pofiderními obchodníky. Škoda, že někteří naši vrcholní politici se stali jen prachobyčejnými „pohůnky" zločineckých spolků, kteří z toho vlastně bohatě na úkor všech profitují.

Podle Tichého tvrzení je už víc než jasné, že druhý velký muž v ODS Langer byl prostě spolčený s podsvětím. Dokonce Tichý rezolutně obviňuje Langera z toho, že měl pomáhat zavražděnému Františkovi Mrázkovi a musel dokonce vědět, co je vlastně onen Mrázek zač. Kauzy, které se kolem ODS v poslední době vynořují, se nejenže pěkně kolem dokola čím dál víc zamotávají. Ale tak navíc bohužel těm chudákům voličům mírně pletou hlavu. A kéž by jenom to, docela dobře ilustrují, jak je to s tou naší politikou vážně nahnuté.

To by už ani jeden skoro nevěřil, jak se z jedné prachobyčejné „minikauzy" o homosexualitě stane hotový trhák na pokračování a co díky tomu vyplave - už jako zázrakem na povrch. Jaké další kauzy vylétnou z kuloárů naší politické scény a ze sídel jednotlivých stran? A že se tak stává vždy až těsně před volbami, to je skoro až neuvěřitelné. Proč se vždycky musí prát to špinavé prádlo na poslední chvíli...

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře