Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Žaloba na Coca-Colu za podíl na porušování lidských práv v Guatemale

  • killer-cola
Guatemalští odboroví předáci a jejich rodiny podali u Nejvyššího soudu státu New York žalobu proti firmě Coca-Cola Co., za to, že se podílela na násilí proti odborářům.

Hlavní žalobce José Armando Palacios tvrdí, že byl opakovaně terčem útoků poté, co se v roce 2004 stal členem odborů v továrně Industria de Cafe, která v Guatemala City patří právě Coca-Cole. Chuligáni najatí firmou Coke měli proniknout do jeho domu a s nabitými zbraněmi vyhrožovat jeho rodině smrtí.

Žaloba je podána v New Yorku kvůli tomu, že v Guatemale „není dostupný nezávislý a funkční právní systém", konstatují žalobci s tím, že v zemi vládne „zkorumpovaná justice doprovázená zastrašováním a vraždami svědků, prokurátorů, právníků a soudců". Žaloba se domáhá potrestání za protiprávní zabití, napadení, ublížení na těle, porušení zákonů, uvěznění na základě smyšlených důkazů, neoprávněné obohacování a za další obvinění. Guatemalské žalující zastupuje americký advokát Terry Collingsworth, který na kauzách namířených proti firmě Coca-Cola pracuje už více než dekádu, a to ve spolupráci s kampaní Stop the Killer Coke.

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře