Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Čína obklíčena řetězem US protiraketových systémů

  • patriot-rakety
Washington se snaží obklíčit Čínu svými protiraketovými systémy, varují čínští vojenští experti poté, co nedávno tento zbraňový systém koupil Tchaj-wan. Stejné systému už jsou přitom v Japonsku, Jižní Koreji, Spojených arabských emirátech a v Německu.

Čína je obklopena půlměsícem amerických raketových systémů," napsal uznávaný čínský vojenský expert Dai Xu. „Začíná v Japonsku, táhne se přes státy v Jihočínském moři až do Indie a končí v Afghánistánu."

Vojenský analytik Ni Lexiong ze Šanghajského institutu politických věd a práva dodává, že „americký protiraketový systém v čínském sousedství je replikou strategie USA ve východní Evropě namířené proti Rusku. Obamova administrativa začala s plány na obklopení Číny poté, co pozastavila své úmysly ve východní Evropě."

Washington nyní doufá, že prodá své antirakety i Indii, což by významně ovlivnilo čínskou bezpečnost. Bývalý čínský velvyslanec v Indii Pei Yuanying ale upozorňuje, že „Dillí sice potřebuje rozvíjet vztahy s USA, ale přitom chce být nezávislou mezinárodní mocností na mezinárodní scéně".

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře