Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Nikdy nezapomeňte na to, že vše, co udělal Hitler v Německu, bylo legální. (M.L.King,Jr.)

Máte slovo s Michaelou Jílkovou na téma "Ztráta soukromí kvůli ochraně před terorismem" byl jedním slovem: zážitek. Dvěmi slovy už spíše příšerný zážitek. A sedmi slovy? Příšerný zážitek, který mě vyprovokoval k reakci.
Možná jsem zabedněný, ale nedokázal jsem totiž pochopit, proč stát potřebuje evidovat internetové stránky, které navštěvuji, na která místa chodím a po kterých silnicích jsem kdy jel, s kým si píši a s kým a o čem hovořím. Nedokázal jsem se smířit s tím, že mě stát pokládá apriori za nebezpečný kriminální živel, kterého je nutno na každém kroku sledovat.

  • nikdy-nezapomente-na-to-ze-vse-co-udelal-hitler-v-nemecku-bylo-legalni-m-l-king-jr

Hlavních účastníků diskuse, vyjma moderátorky Jílkové a diváků, bylo šest:
Jednoznačnou jedničkou byl poslanec za ANO, Chalupa, s bradkou ala Babiš, který kromě skákání do řeči všem přítomným předvedl sám sebe coby produkt snoubení nadutosti, arogance a nebetyčné hlouposti.
Dalším na straně zastánců šmírování byl bývalý náčelník vojenského zpravodajství Šándor, který sice hodně ví, ale pravdu nám pochopitelně nepoví.
Posledním ZA byl důchodce Kulhavý, který internet nezná, ale je skálopevně přesvědčen, že kamera na kandelábru mu při napadení zachrání život.
Stranu odpůrců šmírování obhajoval zastupitel hl. města Prahy za "piráty" a odborník na humanitu Ferjenčík, který se samozřejmě řadí mezi vzorné stipendisty Sorosova Open Society Fund.
Dalším byl expert na počítačovou bezpečnost Šafán, který jako jediný na Kavčích horách tématu skutečně rozuměl, ale paradoxně nejméně řekl a posledním z této trojice, která měla hájit lidskou svobodu byl starosta obce Kravaře Vomáčka, který si sice svým "sory jako" v přímém přenosu zajistil pohodlnou židli i po následujících komunálních volbách, ale to je skoro vše, co předvedl k tématu Ztráta soukromí.

Je jasné, že tato moje reklama na účastníky diskuse může nalákat jen masochistu, ale kdo má zájem a nervy, ať shlédne (http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/217411030520015). Přiznám se, že sám jsem do konce nevydržel a vzdal to.

Nicméně, z pořadu vyplynuly dvě podstatné věci:
Kromě moderátorky Jílkové, bylo s bohorovným klidem přijato Šándorovo konstatování, že nás každý boží den, kromě státu, šmírují také soukromé osoby a firmy a druhým podstatným z tohoto pořadu bylo použití klasického argumentu těch, s IQ tmavého ležáku (zde se této funkce očekávatelně zhostil poslanec Chalupa), že "on nic neprovedl, nic neskrývá a proto mu sledování občanů ze strany státu nevadí".

Je opravdu radost na všechny takové a podobné "Chalupy", s jejich přitroublými argumenty, reagovat. Bohužel se tak v pořadu paní Jílkové nestalo. Nikdo z odpůrců špehování pana Chalupu totiž nevyzval, že když mu šmírování nevadí, ať mu sdělí svá hesla k počítači a ke všem internetovým přístupům včetně toho bankovního, ať sdělí PINy platebních a kreditních karet, ať předá kopie klíčů do bytu, vily a chaty a duplikáty SIM karet do všech mobilních telefonů, které osobně používá. ...pokud tedy skutečně nemá co skrývat.

Ano, když zákony tvoří nadutá hloupost, oponuje jí Sorosuv hnis a rozumný člověk není k rozhodování připuštěn, nikdy to nemůže dopadnout dobře. Ani náhodou. Dopadne to tak, jak to dopadlo ve Spojených státech po 11.9.2001 a Patriot act. Dopadne to přesně tak a ještě o chlup hůře, protože doba a technický pokrok pokročily o šestnáct let dopředu. Dopadne to tak, že pod rouškou uměle vytvořené hrozby se schvalují takové zákony, aby klubající se totalita znala každý náš pohyb, aby každé naše slovo napsané i vyřčené bylo zaznamenáno. Samozřejmě, dle platného zákona.

Každá koupě i prodej budou evidovány co do částky i obsahu, protože i nevhodný nákup může být zdrojem společenské nebezpečnosti. Samozřejmě, dle zákona.

Do veřejných míst budeme procházet přes rentgeny a ozbrojení hlídači nás každý den budou osahávat při osobních kontrolách. Samozřejmě, dle zákona.

Budou zabaveny veškeré zbraně představující ohrožení a nalezení nože nebo nůžek na papír v našem batohu bude nekompromisně trestáno. Samozřejmě, dle zákona.

Po každém zasedání vlády bude navýšen počet slov signalizujících možné ohrožení bezpečnosti, zdraví nebo správné výchovy dětí. Samozřejmě, dle zákona.

Každý rok bude rozšiřován význam slova radikalismus a všichni, kteří projeví nesouhlas s rozhodnutím režimu nebo s názory šířenými televizními kanály, budou označeni za extremisty a kriminalizováni. Samozřejmě, dle zákona.

Z důvodu bezpečnosti bude zakázáno srocování se a hovořit na ulici s více, než jednou osobou. Samozřejmě, dle zákona.

Bude zakázáno se družit nebo zakládat strany a hnutí, které nebudou mít státem schválenou programovou náplň a přiřazeného dozorce. Samozřejmě, dle zákona.

Režimem neschválený způsob výchovy vlastních dětí bude znamenat jejich zabavení a převýchovu ve státních zařízeních. Samozřejmě, dle zákona.

Za poskytnutí přístřeší ideologicky nepohodlné osobě bude následovat smrt u zdi s páskou na očích pro něj i jeho příbuzné. Samozřejmě, dle zákona.


Co? Co to říkáte páni poslanci? Že to přeháním?

Ne. Nepřeháním. Jen si na rozdíl od vás pamatuji dějiny.

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Ivo San 2017-04-25 20:39
To: Bohuslav Chalupa: Dobrý večer, pane poslanče. Ke statistickému sledování: zjistíte-li, že vaše žena denně píše na sousedovo číslo 66 sms, nebude vám to podezřelé? Nebo zjistíte, že váš výrobní ředitel loni 333 krát volal šéfovi konkurence, která vás najednou ve všem předbíhá, nepřijde vám to zajímave? Jasně, že ne - jsou to jen nevinná statistická data, že:)
Jak si můžu být jistý, že nějaká levičácká úderka pod křídly ministerstva nebude za rok, dva šikanovat lidi, kteří statisticky významně navštěvují třeba nezávislé zpravodajství? Že se to nestane? Jasně, že ne - zní to stejně absurdně, jako kdybych v roce 2013 tvrdil, že EU bude ročně importovat přes milion muslimů nebo že přikáže odzbrojit obyvatele. Zní to stejně absurdně, jako bych před pár lety tvrdil, že bez FIK kódu neprodáte ani mrkev na trhu. Že to nedopustíte? Jasně, že ne:) ...a nejsou tak náhodou ve vedení především lidé, kterým když protektor přikáže skočit z okna, tak se u něj ješte poperou?
Citovat
#1 damirr@volny.cz 2017-04-25 06:23
My všichni, kteří si pamatujeme dějiny musíme sdílet názor v tomto článku a nějaký poslanec v dnešní době je jen přítěží skutečné demokracie, která se zvrhla ve prospěch těch, kteří jen těží ve svůj prospěch celé to zřízení a politický aparát podobný tomu Hitlerovskému. A tak se dnes v poslaneckých lavicích objeví každý kdo má do zadku díru a kývá režimu. A ti, kteří tam chudáčci "živoří" v lavicích už 27 let a ještě nevychcípali, ti právě stvořili tenhle zrůdný režim a rozkradli a rozprodali vše co tahle země měla dobrého. Vždyť stačí se podívat na toho zmetka bendulína a válí se tam jako to prase za 70 tisíc a proč ne? A je jich tam jako much na chcíplotině. A to "statistické" sledování dat, to je jen malá odpoutávka od skutečnosti.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře