Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Teroristický byznys v ČR

Možná si mnozí myslí, že teroristický byznys kvete jen obchodníkům se zbraněmi, kterých u nás až tak moc není. Zčásti je to pravda. Určitě lze vycházet například z filmu International (2009), kde je tvůrci nenechali nikoho na pochybách, jak svět ve skutečnosti funguje.

To, že se díky terorismu přelévají kolem zeměkoule finanční částky, které si jen stěží představí i třeba ředitel firmy ANO ovšem neznamená, že našincům tady doma pšenka nepokvete. Opak je pravdou.

  • teroristicky-byznys-v-cr

Ministerstvo vnitra opět dokázalo, že nespí. Naopak dře jako kůň. Vydali totiž soubor tří, pardon čtyř zajímavých dokumentů, které shrnují bezpečnostní pokyny při činnosti teroristů. Mají je pověšené na stránkách a tři z nich jsou k přečtení kompletně celé. Ten čtvrtý - norma ČSN 73 4400, je pouze náhledem a zbytek za úplatu.

Poplatek za dokument na stránkách mvcr.cz je sice zajímavé zjištění, ale mnohem zajímavější je ten zbytek. Ten je sice také za úplatu, ale poplatek jsme už dříve zaplatili formou daní, takže právě proto jsou k vidění celé. Jsou to tyto tři dokumenty:
- Strategie České republiky pro boj proti terorismu
- Systém vyhlašování stupňů ohrožení terorismem
a hlavně
- Metodika-Základy ochrany měkkých cílů

První, co každého vnímavého čtenáře při zdolávání těchto zhruba 80 stran napadne je, že terorismus je něco, co jsme si v roce 1989 vlastně vydupali. Přišlo to společně s vydupanými banány, pomeranči a toaleťákem. Prostě terorismus je úplná samozřejmost, kdo ho nemá, nejde s dobou a tečka.

Druhý, o nic lepší pocit, který při čtení zmíněných dokumentů získáte je, že terorismus je vlastně byznys. Byznys naprosto stejný jako s těmi banány. Co to povídám - je to mnohem lepší byznys než ten banánový! Je to byznys, který se u nás rychle rozvíjí, má bohatou dokumentaci včetně začleněním do systému ČSN i norem EU. Teroristický byznys umožňuje strmý rozvoj Ministerstva vnitra i bezpečnostních sekcí EU, zaručuje růst firem bezpečnostních i sledovacích, stejně tak i firem prodávajících nebo montujících bezpečnostní zařízení a v neposlední řadě také firem poradenských. Při čtení těchto dokumentů na stránkách Ministerstva vnitra zkrátka nelze nenabýt dojmu, že náš HDP poroste díky terorismu již jen vzhůru a to exponenciálně.

První dokument - Strategie České republiky pro boj proti terorismu - pochází z roku 2013. Obsahuje sice zastaralá data, ale myšlenky v žádném případě zastaralé nejsou. Popisuje co hrozí, kde hrozí, komu hrozí, kdo chrání, jak chrání, podle čeho chrání a mnoho, mnoho dalšího. Obsahuje i nějaké tabulky, mapy a grafy, aby byl čtenář v obraze. Lze říci, že dokument je obsažný a nadčasový. Dokonce je nadčasový takovým způsobem, až při čtení sami sebe přesvědčíte, že tsunami Alláhů Akbarů na Evropu nezačala v roce 2015, ale už něco kolem roku 2000. Možná vás, tak jako mě napadne i to, že to všechno bylo do detailu plánované.

Druhý dokument - Systém vyhlašování stupňů ohrožení terorismem - je jen dvoustránkový štěk z roku 2016, který představuje stupně ohrožení terorismem. Vymysleli na to "nic" + 3 odlišně vybarvené trojúhelníky - žlutý, oranžový a červený.


"Nic" neboli "nulový stav" je v podstatě stav, jak si ho pamatujeme před rokem 1989 - tedy klid, mír a všechny lidi mimo jakékoli nebezpečí ohrožení před americkým terorismem. V zápětí se ovšem z popisu nulového stavu dozvíte ťafku, že takový stav prý nikde ve světě neexistuje.


Žlutý trojúhelník je nazván prvním stupněm a znamená, že situace ve světě je nějaká divná. Sem, tam sice někde něco bouchne, někoho podřežou nebo najedou kamionem do davu lidí, ale je to vcelku normální.


Oranžový trojúhelník je druhým stupněm, který znamená, že je možné, že se u nás něco stane, ale bohužel nevíme kde, nevíme kdy a nevíme co.


A konečně červený trojúhelník (třetí a tedy nejvážnější stupeň). Tak ten je podle ministerstva o tom, že je potřebné poslat na místo výbuchu pár zakuklenců, uzavřít prostor, mrtvoly odklidit do igelitových pytlů, tvářit se dramaticky a pronášet v TV plamenná prohlášení o tom, jak jsme ve válce.

Pravda, text z původního dokumentu jsem sice přeložil do lidštiny, ale důsledek je u každého stupně byl zachován zcela beze změny. Jediné, co nešlo přeložit, byl způsob, jakým se občané dozvědí o aktualizaci barvy v trojúhelníku. Asi to není zas tak moc důležité, tak to tam ani neuvedli.



Třetím dokumentem je - Metodika-Základy ochrany měkkých cílů. U toho se trošku zastavíme, protože vážně stojí za to. A to v mnoha ohledech.

První, co stojí jistě za zmínku je, že i když Ministerstvo vnitra má jistě obrovské množství odborníků a zkušených specialistů, tak paradoxně MV tento dokument nevytvořilo. Byl to jakýsi Soft Targets Protection Institute, z.ú. - tedy nám dosudneznámý "ústav", sídlící v Praze 1, který si trochu přiblížíme.

Dalším, co nelze jen tak přejít je fakt, že Soft Targets Protection Institute, z.ú. je v Rejstříku ústavů zapsán necelý rok před odevzdáním zmíněného dokumentu na podatelně Ministerstva vnitra. To je celkem zajímavé, ale abychom si o "ústavu", zaháčknutém na silovém ministerstvu, udělali úplný 3D obrázek, tak lze snadno zjistit, že tým "ústavu" Soft Targets Protection Institute tvoří 3 (slovy "tři") lidé (http://www.stpi.cz/cz/nas-tym-360/), které financuje mimo jiné: Evropská unie, zmíněné Ministerstvo vnitra, Hlavní město Praha, Židovská obec v Praze, Židovské muzeum v Praze a Forum 2000.

Celkem hezká sbírka zákazníků, která opravdu hodně doplní skládanku, s kým že to ministerstvo vlastně spolupracuje. Jen to Forum 2000 může někomu vrtat hlavou. Ale snad bude jen stačit uvést, že zakladatelem byl m.j. Václav Havel a k tomu dát jako nášup pár jejich projektů:
- Konference Forum 2000 - mezi více než 700 osobnostmi, které se zúčastnily konferencí Forum 2000 byli Jeho Svatost dalajlama, Bill a Hillary Clintonovi,  Madeleine Albright, rabín Michael Melchior a George Soros. Více ke konferencím Fora 2000 asi není třeba uvádět.
- NGO market - tradiční veletrh neziskovek. K tomu komentáře zřejmě také netřeba.
- Demokratická Solidarita - společný projekt Forum 2000 a Ariasovy nadace za mír a lidský pokrok. Tady, aby se dobarvil zbytek omalovánky bude vhodné poukázat odkud čerpá peníze Ariasova nadace (http://arias.or.cr/como-colaborar/).

Trošku jsme si od terorismu a "ústavu" Soft Targets Protection Institute odskočili, ale ...ale vlastně ne! Vždyť tam, kde jsou Madeleine Albright, George Soros a "neziskovky", tam je vždy přítomen i terorismus.

Nit jsme tímto odbočením tedy neztratili a rozhodně tohle odklonění nebyla ztráta času. Jednoznačně jsme si ukázali, kudy nevládní organizace pronikají do státních institucí a jak vydávají pokyny pro jejich další činnost. Tohle je jednoznačný smysl vzniku Soft Targets Protection Institute v roce 2015 a jejich díla Základy ochrany měkkých cílů v roce 2016, protože obsahově je tato práce na úrovni ne úplně internetově negramotného studenta gymnázia, s průměrnou znalostí angličtiny.

Přesto lze z tohoto překladu zahraniční dokumentace vykoukat určité souvislosti. Například, abychom věděli o čem všelijací Chovancové v televizi melou, připojme z "ústavního" dokumentu, jen tak pro informaci, výčet tzv. "měkkých cílů":
- školská zařízení, koleje, menzy, knihovny,
- církevní památky a místa určená k uctívání,
- nákupní centra, tržiště a obchodní komplexy,
- kina, divadla, koncertní sály, zábavní centra,
- shromáždění, průvody, demonstrace,
- bary, kluby, diskotéky, restaurace a hotely,
- parky a náměstí, turistické památky a zajímavosti, muzea, galerie,
- sportovní haly a stadióny,
- významné dopravní uzly, vlaková a autobusová nádraží, letištní terminály,
- nemocnice, polikliniky a další zdravotnická zařízení.
- veřejná shromáždění, průvody, poutě
- kulturní, sportovní, náboženské a další akce
- komunitní centra.

Celkem slušný seznam pro byznys projekt, co říkáte? A protože je uveden také orientační výčet tzv. "tvrdých cílů" jako jsou dobře chráněné a střežené objekty útoků (např. některé státní objekty, vojenské objekty, objekty dalších bezpečnostních složek, ale i některé dobře chráněné či střežené nestátní či komerční objekty), tak je zřejmé, že s lidskými obydlími se nepočítá ani soft a ani hard. ...což je pro nás dobré znamení.

Každopádně, na oblast, kterou "ústav" Soft Targets Protection Institute nezapomněl, je oblast náboženská. Když je budeme parafrázovat, tak specifickou kategorií měkkých cílů (a v podstatě jedinou, kterou se má cenu zabývat) jsou náboženské židovské objekty. ...no comment.

Dále se lze z textu seznámit s prioritními způsoby provedení teroristického útoku. Tyto údajně jsou:
1. Útok výbušninou (vyjma za použití vozidla)
2. Sebevražedný útok výbušninou
3. Výbušnina v poštovní zásilce
4. Výbušnina v zaparkovaném vozidle
5. Nájezd vozidla s výbušninou se sebevražedným útočníkem
6. Žhářský útok
7. Útok střelnou zbraní (pistole, samopal apod. – aktivní střelec)
8. Braní rukojmí a barikádová situace
9. Napadení chladnou zbraní (nůž)
10. Napadení měkkého cíle davem
11. Útok nájezdem vozidla

Tolik seznam "ústavu". To, že nechtěli uvést útoky nervovými plyny, žíravinami a jedy blahosklonně přehlédněme. Znamená to jen, že křesťanské Desatero nechtěli porazit na hlavu, ale jen tak trochu. Koneckonců, peníze nesmrdí a kdykoli mohou svůj dokument aktualizovat verzí 2.0.

Možnosti útoků tedy známe a ještě nám schází, jak se bránit. Nebojme se a pojďme do toho! Vždyť nás čeká světlá budoucnost, protože podle "ústavu" nás ochrání:
1. Bezpečnostní pracovníci
2. Vrátní, školníci, pořadatelé akce, učitelé, pedagogický dozor, uvaděči,
dobrovolníci nebo pracovníci úklidu
3. Kamerový systém
4. Poplachové zabezpečovací a tísňové systémy
5. Dohledové a poplachové přijímací centrum
6. Vnitřní rozhlas
7. Rentgen
8. Detektory kovů
9. Detektory výbušnin
10. Přístupové a docházkové systémy
11. Čtečky dokladů
12. Systémy šíření varování (mobilní aplikace, SMS brány)
13. Osvětlení s pohybovými čidly
14. Bezpečnostní dveře odolné proti výbuchu
15. Bezpečnostní okna, odolná proti střelbě a výbuchu
16. Ploty
17. Turnikety
18. Sloupky, betonové bloky a jiné mechanické zábrany

Co na to říkáte? Asi už nejsem sám, komu se slovo "terorismus" začíná řetězit s pojmem "byznys v ČR", že?

A v této situaci si představte, že jediným pokynem a jediným úkonem by tohle vše zmizelo. Zmizel by seznam "ústavů" a poradců, zmizel by seznam měkkých i tvrdých cílů, zmizel by seznam zbraní a způsobů útoků, zmizel by i seznam bezpečnostních opatření a trojúhelník zase všichni znali jen zelené barvy, coby pravítko s ryskou. Celý tento obludný byznys s lidským strachem by jednou pro vždy skončil.

Ten jediný pokyn a jediný úkon zní: kontroly na hranicích a bordel, co tu byl navezen, okamžitě vymést.

Na otázku "Proč pokyn nikdo nevydá?", potažmo na otázku "Cui bono?" nechť si každý odpoví sám.

 

 

http://www.mvcr.cz/cthh/clanek/terorismus-web-dokumenty-dokumenty.aspx

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=904650&typ=UPLNY

 

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře