Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Začíná konfiskace majetku?

Mezinárodní měnový fond navrhuje ve své zprávě „Taxing Times", aby vlády jednorázově zabavily 10 procent veškerého majetku všem svým občanům a tím se dostaly ve svém zadlužení na "snesitelnou úroveň" před rokem 2007.

  • zacina-konfiskace-majetku

Dva přední finanční politice sociální demokracie v Německu tento nápad vřele vítají, píše server Zvědavec.

Říká to sama zpráva:

"Prudké zhoršení stavu veřejných financí mnoha zemí oživuje zájem o ´dávku z majetku´ (´capital levy´) - jednorázovou daň z privátního bohatství - coby mimořádné opatření s cílem obnovit udržitelnost dluhů... Vybrat takovou daň, dojde-li k tomu dřív než bude pozdě, je možné a lze předpokládat, že se nebude opakovat... a mnozí ji shledají tím spíš fér, zváží-li se rizika alternativních variant, od zneplatnění veřejného dluhu až po jeho anulování cestou inflace... Daňové sazby třeba stanovit tak, aby veřejný dluh vrátily na úroveň před krizí. Redukce zadlužení na úroveň z konce roku 2007 si vyžádá (například v 15 zemích eurozóny) daňovou sazbu kolem 10 procent z domácností s kladným čistým jměním´."

MMF chystá daň z hlavy. Zatím jen z každé, co nedluží víc, než toho sama má. Zkusili to už Bourboni. Pak ale padaly jejich hlavy. Syndrom nenažrané impotence, jímž trpí elity u koryt, to bere až před pád Bastily.

Zdroj: http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/349-zacina-konfiskace-majetku

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře