Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

O neviditelné ruce trhu

  • zebrak
Z ideových konferencí ODS se dovídáme, že hlavním partnerem ODS, vedoucí síly našeho státu, je neviditelná ruka trhu. Jak neviditelná ruka trhu vypadá, se můžeme přesvědčovat dnes a denně. V praxi modrého tahouna českého kapitalismu má podobu z masa a krve, i když, jak se na ni sluší, většinou pro veřejnost a daňového poplatníka neviditelnou. Jsou to neviditelní majitelé akcií a hlavně neviditelní kmotři modrého ptáka.

Někteří z nich se jakýmsi nedopatřením zviditelnili.Však toto nedopatření hned otec zakladatel partnerské organizace neviditelné ruky trhu ostře, ale velmi ostře odsoudil. Ukázalo se například, že k neviditelným rukám trhu v Praze patří bravurní řidič Janoušek se svým náměstkem Bémem. Není samozřejmě jedinou, trh je v Praze mnohoruký jako indický bůh Šiva. Je tomu tak i v jiných krajích naší suverénní země. Známé jsou některé údy neviditelné ruky trhu v jižních Čechách, na Ústecku, jinde se ještě na celostátní úrovni tolik neproslavili.

Neviditelnou ruku trhu nepřímo poznáme z předražených státních zakázek, zejména na dopravních stavbách. V pražském tunelu Blanka si neviditelná ruka trhu vybrala už deset miliard navíc, miliardy vyčerpala v projektu Opencard nebo elektronických zdravotních knížek. Dlužno říci, že z kapes důchodců, zdravotně postižených, nízkopříjmových skupin a nemajetných pacientů. Nikoliv ovšem z kapes svých ideových partnerů, jejich přátel z koaličně-nekoaličních stran a jejích vůdců.

Jiným nepřímým znakem neviditelné ruky trhu jsou například přísně střežené luxusní vily s bazény, tenisovými kurty případně heliporty, a to nejlépe v chráněných krajinných oblastech nebo přímo v národních parcích. Neviditelná ruka trhu je střežena soukromými bezpečnostními agenturami, policie kolem ní chodí po špičkách. Státní zástupci ji nenechají zkřivit vlásek na hlavě. Pokud ovšem její blankytně modrá barva nezoranžoví jako v případě dnes již bývalého středočeského hejtmana.

Neviditelná ruka trhu a její převodní páka ODS řídí náš stát moudře ku prospěchu všech svých výkonných údů, kmotrů, jejich chráněnců, poslanců i senátorů. Je objektivní zákonitostí kapitalistické ekonomiky, stát ji proto nesmí nikterak omezovat a už vůbec ne prostřednictvím orgánů činných v trestním řízení. Musí jí poskytovat volný prostor k využívání veřejných prostředků. Neboť jen ona ví, do jaké dceřiné společnosti, daňového ráje nebo na čí účet je ulít. Hlavně ne do krabic od vína nebo pod podlahu, to by pak muselo začít padat komu padat.

zdroj: http://lane.bigbloger.lidovky.cz/c/270314/O-neviditelne-ruce-trhu.html

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře