Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Nastane KOLAPS?

Kolaps může být různého druhu.

Ten ekologický může nastat z hodiny na hodinu, přeruší se Golfský proud vlivem naředění salinity z odtávajících ledovců a v Evropě rázem poklesne teplota na -60C. Anebo jednoho podzimního dne opadne listí ze stromů a během chvilky ze začnou všichni dusit, protože úbytek kyslíku nebude nahražen přísunem z pralesů jižní polokoule, neboť ty pralesy tam už nejsou...
Ekonomický kolaps díky jisté setrvačnosti nebude tak rychlý, ale podle všeho je nevyhnutelný.

  • nastane-kolaps

 

Ukazuje se, že krémokracie je cesta do záhuby, neboť je to systém, který nemá žádné sebekontrolní mechanismy. Pojem democida je zcela na místě. Je to něco jako pomalá oxidace (rez) v porovnání s rychlou (oheň). Pomalá je to co tu teď máme = salámová politika, rychlá je válka. 

I u nás můžeme sledovat stejný jev, celá řada obcí - víc než 100 je v bankrotu, ani větší města nejsou ušetřena. Jedním z projevů salámové politiky je soustavné zhoršování životní úrovně a oklešťování osobních svobod ovčana. Tak máme prázdninové jízdní řády a ačkoliv je tato služba na kvalitativní úrovni sotva 30% neprázdninové, za jízdné platí ovčan 100% ceny a ani necekne. Pochybuji, že se spoje po prázdninách obnoví v plném rozsahu předchozí kapacity. Zase zmizí kousek salámu. K tomu další zdražení zboží i služeb, poplatky, navyšování daní, a kvalita jenom horší a horší. Aby se to vyvážilo - posílení pravomocí všelijakých "výkonných orgánů". Jestliže za "hrozných" komunistů ovčan protestoval jakáž totalita, že policie mlátí demonstranty gumovými obušky a byly i lidové milice, dnes za svobody došlo k nahrazení gumy železem, máme pachy, šimpanze, těžkooděnce, soukromé komanda i tajné zásahovky. Ti co řvali na náměstích "to je ono" nyní můžou docenit skutečný význam slova demokracie, hlavně po zásahu gumovým projektilem nebo taserem...Je vidět že pokrok se nedá zastavit a v globálu se máme všichni dobře a budeme se mít ještě líp.

Jenom to jaksi není vidět. Pěkným příkladem může být Ústí nad Labem, kde realitní a developerská klika skoupila všechny panelové domy v centru města, dosadila tam menšinové občany a nastal run away efekt a v městě prostě není k žití.

Zde bych chtěl dodat, že jen naprostý vypatlanec bude nadávat na cikány a jiné sociálně slabší občany. Oni za nic nemohou. Jejich vlastnosti a způsob život je v Evropě znám již po staletí, že by se v tomto směru něco změnilo je čirý nesmysl. Jádro pudla v Bydžově i v ČB spočívá v tom, že developři - v prvním městě rýžovali na dodávkách tepla a v druhém případě na sociálních podporách na bydlení pro menšinové obyvatelstvo. Proto vznikají ghetta, kvůli ubytovacímu byznysu. Jít protestovat proti obyvatelům těchto ghet je stejným nesmyslem jaký udělal kdysi jeden král - když se mu za bouře utopila celá flotila lodí - dal zbičovat moře...

Tak se to tu postupně vylepšuje a největším problémem je soustavné rozkrádání státních a veřejných financí a z toho plynoucí nezaměstnanost. To ce se stalo v UL, v Detroitu, v malém, se vehementně podporuje v celé EU mílovými kroky. Také zde je postavena ekonomika na automobilním průmyslu a z toho plynoucí spotřebě - jen ty daně a poplatky a zátěže na paliva, což je ovšem produkt, který nakonec zlikviduje i svého producenta. Když k tomu připočteme bezedné rozkrádaní dotačních fondů i HDP politiky a jejich spřátelenými podnikateli, je výsledek všechno jen ne růžová budoucnost. Najednou se ukazuje, že na co šáhnou politici, to skončí kolapsem.

Otázka není jestli, ale kdy to bude.

zdroj:http://www.zpovedka.cz/002236.php

 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře