Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Jak se krade stát

  • tunelovani
Před mnoha lety jsem se rozepsal, jak je možné skloubit kapitalistickou ekonomiku se socialistickou, popisoval jsem také to divno, co z tohoto paskvilu může nastat. Bohužel jsem asi nikoho nedohnal k zamyšlení, a proto se pokusím popsat tuto situaci nanovo.V té dané době byl jako ministr, snad financí, (už si nepamatuji), nějaký Václav Klaus, jeho aktivity jsem nemohl nějak překousnout, vše bylo proti logice.

Někdo namítne že " nyní se chovám jako generál po prohrané bitvě, a chci někomu něco vnutit ze svých pravd", ale to je omyl. Vše jsem popsal i s nebezpečím co nám hrozí již v té dané době, a reakce žádná, jen od Klause něco v tom smyslu, že je studovaný ekonom a někdo bez vzdělání se do toho nemá plést. Přesto jsem nedal pokoj a varoval jsem slovy, "nemíchejte jablka s hruškami, ekonomika je jen jedna, buď dobrá, nebo špatná, prostřední cesta není a vámi navržená cesta vede jen do záhuby", na toto jsem již ale nedostal odpověď. Při další kritice o několik let později jsem byl nazván Klausem takto " nějaký zahraniční dopisovatel chabého myšlení a nízkého IQ nám nebude diktovat, jak a co máme dělat", nakonec to bylo podloženo několika větami o své profesuře a přednáškami kterými obhajuje tento ekonomický zázrak. O mé osobě poznamenal, že jsem jen obyčejný plebejec bez vzdělání a na jeho IQ nemám. V jednom ze svých článků jsem toto popsal, pro neznalé to prostě zopakuji. Jeho ekonomický zázrak jsem přirovnal k největší blbosti, co může ekonom zplodit, je to cesta jen pro někoho jak se napakovat a rozkrást co se dá, je to jen otázka času. A k jeho podcenění a výtce že mám nízké IQ jsem mu odpověděl takto: " Pokud považujete Havla za hlupáka, že má IQ jen 100, Zemana za blbce jen na prolezení z vysoké školy svým IQ 123, a nadřazujete se nad všechny se svým IQ 136, potom bych měl jeden malý dotaz, jak Vás mám nazvat já se svým IQ přes 150?" No na toto již neodpověděl, jen tak mimochodem, IQ není patent na rozum, kdo to tvrdí je opravdu chabého myšlení. IQ je jen rychlost pochopení a vytvoření třeba analýz daného problému, vše je dobré při učení a řešení nějakého úkolu. Proto jsem se snažil to poněkolikáté znovu a znovu popsat, jak by to mělo být, a nastiňoval jsem na nejhrubší chyby, doufal jsem že jim to nějak dojde, asi jim to došlo podstatně dříve a nehledě na ekonomický kolaps státu kradli zvesela dál, pod heslem " po nás potopa". Kdo si chce přečíst mé články, týkající se mého názoru k ekonomickému nezdaru do budoucna, má možnost, najdete je před tímto výpadem od Klause. Jak vám jistě došlo, nepoužívám u Klause slovo profesor, urazil bych skutečné profesory a jiné kapacity, to bych nerad. To je i v oslovení, nepoužívám Pan, kde má být prostě Gauner, Zloděj, Loutka, Mafián atd.. Pro mne Pan byl, byli, prostě moji učitelé (vesměs lektoři z UK) a slušní lidé i z řad bezdomovců. Tímto chci říci jediné, obal nedělá z lotra slušného mravného člověka, ten se už rodí s těmito vlastnostmi a jeho obal na to nemá žádný vliv. Bohužel je naše vláda, poslanci a senátoři jen prachsprostá banda zlodějů, prezident je jejich náčelník-ataman. Mírněji to vyjádřit nejde.

Těch podivností v řízení ekonomiky byl doslova na každém kroku, popíši jen ty nejhrubší s dopadem na hlavu, jinak nelze popsat autora, který to dopustil, dement ve funkci? Naše ekonomika ve výrobní sféře počala katastrofálně padat s darem našich trhů konkurenci, přesto se náš stát otevřel světu po stránce zahraničních dělníků. USA jsou nejbohatší zemí světa a přesto je jejich hranice naprosto neprodyšně uzavřena mezi Mexikem, je to vlastně naše železná opona, kterou jsme zrušily k sousedům. Amerika si chrání pracovní místa všemožným způsobem i přes nemalé náklady, tato sranda je stojí několik miliard dolarů ročně. Naši politici již od prvního dne, nebrali na zřetel naprosto nic, nebránili pracovní místa a tím naopak dopomáhali k tunelování státní pokladny, k vývozu zlatých rezerv, náš průmysl totiž již nebyl schopen takového vývozu a tím ziskem cizí měny. Zahraniční dělníci vyváželi své platy v dolarech, které naše banka neměla k dispozici, tím jsme každým rokem přicházeli kolem 2-5 Bilionů Kč. Do současnosti se nenašel žádný z politiků, který by byl schopen prosadit ochranu pracovních míst jen pro pracovníky z EU. Naši politici po celou dobu potřebovali zadělat tuto bezednou díru, a tak ji platily banky. Dluh byl na světě, zastavit to nešlo pro velkou angažovanost různých lobbistů, daně se prostě od těch dělníků nepožadovali, pokud se o toto kdokoliv pokusil, bylo řečeno "český dělník je líný a nechce pracovat", vše bylo odpuštěno. Varoval jsem, český dělník není líný, musí ale živit rodinu a cenové relace neodpovídají na nabízené platové podmínky, upravte platy a umravněte se, chovejte se podle toho. Vláda tolerovala nebývalý růst našich podnikavců, to nebyli podnikatelé, ale podnikavci kteří tahali za nitky naší vlády, loutky. Do současné doby, to je dvacet let, měli veškeré vlády stovky možností zjednat nápravu, proč se tak nestalo? Již nástupem tohoto ekonomického zázraku bylo jasné že se jedná o paskvil, že si někdo na tomto paskvilu budoval karieru není omluvou.

Výsměchem byl také podivný tah vlády, zahraniční investoři byly osvobozeni od všech možných poplatků a daní,náš podnikatel pokud by chtěl podnikat třeba v Německu, tak by od jejich vlády neobdržel ani haléř. Byl jsem svědkem přejmenování zahraniční firmy od roku 1994, do roku 2008 celkem 4x. Kolik jich stále takto obchází placení daní je jasné, každá. Dalším zádrhelem je ještě jeden fakt, zahraniční firma je plátcem daní v zemi zapsání tak zvaně živnostenského listu, tam je její domovské sídlo. Cizí podnikatel platí jen daň za zaměstnance, a naopak ještě jsou mu vráceny veškeré procenta z přidané hodnoty (DPH). Zisk si samozřejmě vyváží do domovské země kde je zapsán jako podnikatel. Jak jsou tyto firmy skutečně progresivní? Jeden z mála, který promluvil a netajil se vyzradit, i jaký má zisk řekl mnohé, pokud jsem pochopil, tak jeho zisk byl i 60% proti nákladům, současnost je kolem 40%. Doma byl rád i za 8% zisk po odečtení nákladů, co k tomu dodat, jsme jako dojná kráva pro zahraniční investory. Vše se drží v tomto podnikání jistou setrvačností, platí se státní úředníci a ti honorují tam, kde je nutno zatáhnout namlsané senátory a poslance, ti také tahají nitky s pimprlaty. Naši podnikatelé to mají podstatně horší, jsou nuceni platit daně, no a tím se cítí diskriminováni, proto je nebývalý počet podnikatelů již mimo naši zem. Pokud se teoreticky podnik stane zahraničním majitelem, je na tom stejně jako jiný zahraniční podnikatel, neplatič daní a zisk se naopak zvedne o mnoho procent. Takovým způsobem již opustilo náš stát něco kolem 4 000 podnikatelů, jaký to má dopad?

Nu a nyní malé počty, pokud stát dostane 1 000 Kč jako daň, tak současný stav je již poněkud finančním masakrem, stát je nucen proplatit podnikům daň z přidané hodnoty, a to je dejme tomu 200 Kč. Jenže, stát potřebuje pro chod všech služeb, státní aparát, armáda, školství atd., již 1 100 Kč, kde na to vzít? Zahraniční podniky a naši podnikatelé hlášení jako hlavní sídlo v cizí zemi, neplatí daně a ještě požadují daň z přidané hodnoty. To je hrazeno z daní vybraných právě z těch nejchudších. A nyní je další krok, státní aparát si prostě půjčí další finance v bance, jenže všechny banky jsou již zahraniční, a tam jsou stanoveny jiná kritéria, jaká ? Ano chápete dobře, jsou to již lichvářské půjčky. A komu že tedy obyvatele dluží? Je to nepochopitelné, ale svým politikům. Je to složité, ale je to skutečně tak. Pokračování bude tak zvaně po spirále, každý výběr bude podstatně horší a horší. Nyní bude vláda ještě požadovat zdražení tabákových výrobků, alkoholu a také pohonných hmot, oloupe ještě další možné profese. Bude to školství, státní úřady, policie a armáda jen opatrně (poslanci a senátoři se bojí dalších škrtů v těchto složkách), hrozí již nebezpečí ozbrojených složek proti vládě. Den ode dne je již dobře plánovaným fiaskem. Pokud se situace nezmění, tak příští rok bude podle mne geometrická spirála tato, z 1 000Kč budeme platit již 500 Kč a propad mezd ve státní správě bude podstatně většího rázu, nejvíce to odskáče školství, tam to postihne mnoho škol do kolapsového stavu, stát by potřeboval alespoň těch 1 000 Kč. Zaměstnanci státní služby se budou muset smířit s platem o jednu čtvrtinu menším, devalvace koruny padne až o 10% , nějak to vláda bude muset prostě dohnat, bude se jednat o devalvaci koruny pro pokus oživení zahraničnímu obchodu a nalákání nových investorů.

No a co bude dál? Veškerá vláda se pokouší darovat státní majetek církvi, jenže, ten majetek byl vždy jen pronajat církvi. O co zde jde? Tímto podvodem na občany ještě získají nějaký desátek i pro své vnuky, banky budou vybírat poplatky z obyvatel země, a budou nějakou část refundovat bývalým politikům, a jejich rodinám v zahraničí pohádkové bezpracné penze. Podobnost čistě náhodná s Řeckem? Také se rozprodává dědičný majetek řeckého lidu, nyní se připravuje okradení "legitimní" cestou i Český stát jiným státním subjektem, a to Vatikánem Má to jen jednu vadu, ten údajný dluh je naprosto diletantsky spočítán, není na nějakých 60 let, ale na přibližně 105-125 let. Vše je dokonale připraveno, Vatikánu se ovečky nehrnou a za takový dar bude Duka zapsán mezi těch několik desítek svatých, jenže, za vlastizradu na svém národu. Nu, a jak je na tom magistrát Prahy, ten se také pokouší vyrazit nějaký peníz, ale pod záminkou na stavbu Metra, nějakých 200 milionů v eurech. Fórem je, že jízdné by bylo možné zlevnit z 28 Kč jen na osm Kč, prostě platit jen tu vyžádanou službu, jízdné. V jízdence je toho hodně, třeba tiskoviny, toaletní papír, také Openkard (to je další tunel na lidi), a různé podpory na volební kampaň magistrátu. Pokud jsem cestující dostanu z požadovaného naprosté minimum, jsem jen za platícího blbce. Jízdné by bylo ještě schopné financovat i stavbu toho metra, jenže, tato stavba je také tunel na peněženky občanů Prahy.

Pokouším se touto formou vysvětlit jak na tom tato země je, je to podstatně složitější, mnoho je toho záměrně skryto před občany, snad vám již dochází, kam nás dovedla Klausova ekonomická demagogie. Nejsem vševěd a moudra si nebájím, ale vše je již obsaženo v historických faktech. Několikrát jsem váhal pochopit naše politiky z příčetnosti, to by totiž neudělal ani absolvent zvláštní školy, odvolávat se na pokračování politických kroků první republiky. Tam se totiž budovalo a tato zlodějská sestava jen a jen kradla. Dalším výplodem chorého politického mozku, bylo přirovnání cesty jako demokracie podle vzoru Říma. To byla urážka Říma, tam byla demokracie po mnoho staletí, zde se to všechno zvrtlo na stranu skrytého fašizmu po několika letech. Zákony platí jen pro póvl a garnitura si uzurpuje rozhodovat o lidském žití. Vše je o to podivnější, že Řecko bylo také před vstupem do EU bez dluhů, kdo je dostal na kolena? Ty přátelské zahraniční banky. A nás na kolena tlačí právě tyto zahraniční banky, prosazením návratu financí DPH zpět do podniků, které bylo ve skutečnosti obsaženo v socialistickém ekonomickém systému USA. Tento systém byl zaveden pro oživení ekonomiky koncem padesátých let, při nekontrolovatelném nárůstu nezaměstnanosti, avšak rozjezd byl dost pomalý a zlom v zaměstnanosti počal až vznikem válečného konfliktu s Vietnamem. Je to složitější a odpověď by byla obsáhlá, snad jsem dostatečně vysvětlil, jak se rozkrade stát, a legální cestou. Vše by bylo v podstatě jednoduché, dát do zákona jednu větu, "Veškeré podniky a firmy působící na území jsou povinny platit daň na tomto území, platí to i pro veškeré zahraniční subjekty působící na našem území, výjimka není žádná". Zákon každé země, je v souladu z mezinárodního práva, a tudíž je také respektována.

Zarážející je jedna skutečnost, vláda je složena z lidem volených jejich zástupců, kterým byla propůjčena jistá privilegia. Po složení slibu je jejich povinností pracovat pro lid a plnit přání tohoto lidu, jsou totiž jejich zaměstnanci, jakým právem se ze zaměstnance stává zanedlouho nepřítel nejhoršího ražení, a ještě jeden fakt, i přes mnoho škod a dokonalých zločinů se cítí majiteli národa bez možnosti odvolatelnosti!!! Na místo práce k občanům, se prostě vyklubali jako pátá kolona, pomáhající cizí mocnosti, tomu se prostě říká vlastizrada, trest byl v podstatě jednoduchý, ke zdi, a prostě jen kulka. Tato vláda nepomáhá svému národu, ale jej vyloženě trestá, proč nevydává dokonalé zákony, které by zamezily další krádeže, stále více pomáhá veškeré mafii, a spustila o to větší mlžení zapřít skutečnou pravdu. Kdo bude trestán, mafie? Ne, zase vše zaplatí jen dělník, rolník a v neposlední řadě poctivý živnostník.

zdroj: http://ers.blog.cz/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře