Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Novoroční projev 2020

Vážení občané, stále trvají Vánoční svátky, i když jsme vstoupili do nového roku 2020, který v sobě skrývá záhady a tajemství jako každý nový rok.

Přesto se nedoporučuje považovat začátek nového roku magicky, ale svátečně, jak se říká – trochu s rezervou, neboť významnou startovní čáru můžeme udělat i v průběhu následujících let.

  • novorocni-projev-2020

Vážení občané, 

stále trvají Vánoční svátky, i když jsme vstoupili do nového roku 2020, který v sobě skrývá záhady a tajemství jako každý nový rok. Přesto se nedoporučuje považovat začátek nového roku magicky, ale svátečně, jak se říká – trochu s rezervou, neboť významnou startovní čáru můžeme udělat i v průběhu následujících let.

Mrzí mě situace v našem státě, dále situace kolem Lesoparku u Husova sboru v Náchodě, přírody na Zemi, která je často politicky opomíjena. Přiznám se, že bych se rád vrátil do Náchoda, do bydlení v historické památce Husova sboru, jenž je obklopen již zmíněnou lokalitou, kterou místní nazývají LESOPARK. 

Právě tato nádherná lokalita i historický objekt Husova sboru musí být ambasádou rozmanité fauny a flóry, též ambasádou pro lidi dobré vůle.

Rok 2020 je zároveň shrnutím a připomenutím událostí, neboť uběhl kus historie nejen našeho národa, ale i našich životů, stejně tak naší Země, i když nám vesmírný svět dává najevo, že je to jen kapka v nekonečném oceánu.

Již třetinu století nám vládne demokratický režim, dle toho, že aspoň mohou občané volit své zákonodárné zástupce, dokonce mohou volit svobodně i hlavu státu. Sice přímá volba hlavy státu není úplně dokonalá – zejména v dvojí možnosti podmínky registrace do prvního kola prezidentské volby. Tato volba hlavy státu není úplně přímá, neboť má v počátečních fázích nespravedlivé rozcestí, což vyvolává celkový nespravedlivý dojem. 

Ještě horší je situace v našem státě, pořád se říká, že česká společnost bohatne, jenže bohatneme na špatných místech – často se kupuje zboží dvojí kvality. V Evropské unii jsme úplně bezmocní zastavit uvedený nešvar. Také příroda trpí škodlivinami, nedostatkem vody, kůrovcovou kalamitou našich lesů, dále znehodnocením zemědělské půdy.

Špatnými investicemi, rozkradením a zadlužováním naší země se zbytečně projídá budoucnost našich dětí a jejich dětí atd.

Je sice dobře, že rostou mzdy, ale důchody starobní a invalidní zůstávají stále nízké. K tomu předražené nájmy, zboží a služby snižují životní úroveň obyvatelstva naší republiky. S opačným extrémem je třeba něco dělat, aby se lidem naší země žilo
lépe a kvalitně.

Vánoční svátky stále trvají, černý pátek v supermarketech nám opět zazvoní svými akcemi a slevami, a proto buďme opatrní, aby se tohle nákupní šílenství neproměnilo ve ztrátách na životech! 

 

Buďme tedy vzájemně ohleduplní a tolerantní v ulicích měst, obchodech i v zaměstnáních. Podnikatelská a politická etika je rovněž namístě. 



S přáním šťastného novoročního vstupu, lásky, přátelství, pohody a harmonie v rodinách i občanské společnosti přeje:

Václav Kovalčík, Zlín

 

1.1. 2020

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře